Minska matsvinnet med Tara Junker i huvudstadsregionen

Samtal kring matsvinn tillsammans med Tara Junker Tara Junker är en finlandssvensk kokboksförfattare, programledare och matkreatör. Tara har skrivit fyra kokböcker varav den senaste utkom våren 2022 på både svenska och finska. Under samma vår såg man henne både i matprogrammet “Kan vi bara få

Gör din egen Ålandsmacka med Viktor Eriksson i Björneborgsregionen

Gör din egen Ålandsmacka och bekanta er med Åländska råvaror och mattraditioner tillsammans med Viktor! “Lär känna åländsk mat och specialiteter genom att tillreda smörgåsar!” Viktor visar och berättar om åländsk matkultur och har med sig lokala råvaror som eleverna får smaka på och plocka

Micke Björklund i Österbotten

Bekanta er med Åland tillsammans med Micke! Nu erbjuder vi finska elever möjligheten att delta i fysiska lektioner med den åländska kändiskocken Michael “Micke” Björklund vecka 44-45 i Österbotten. Åland utmärker sig som en föregångare när det gäller närmat och närproducerade ekologiska råvaror. Under lektionen berättar

Nyttigt och gott från Norden med Anna-Karin Mellblom i Åboland

Anna-Karin Mellblom håller workshopen Nyttigt och gott från Norden. Hon är hemma från Skåne i Sverige där hennes intresse för mat och matlagning väcktes redan i ung ålder. Till utbildning är hon kock och kostrådgivare. Idag bor hon i Finland och jobbar för Ungmartha.