Tema: Vilda grönsaker på tallriken (15.6.2020)

Läs LL-Bladets artikel “Vilda grönsaker på tallriken” som handlar om vilda växter i naturen som man kan göra mat av.

A) Svara på frågorna. Rätta svar finns i slutet av sidan.

  1. Mitä kannattaa muistaa kun poimii villejä kasveja syötäväksi?
  2. Milloin nokkosia ja voikukan lehtiä kannattaa poimia?
  3. Mitä aineksia tarvitset voikukkasalaattiin?

B) Öva artikelns uttryck!

Rätta svar

A)

  1. Villejä kasveja ei tulisi poimia vilkkaiden teiden läheisyydestä. Lisäksi tulisi poimia vain sellaisia kasveja, jotka varmasti tuntee.
  2. Alkukesästä.
  3. 2dl raejuustoa, 2dl pieniä tomaatteja, voikukanlehtiä, suolaa ja öljyä.