NORDISKA LANDSKAP

PRESENTATION

Nordiska landskap presenterar svensklärare och naturfotograf Kirsi MacKenzies nordiska naturfotografier. Kirsi blev intresserad av naturfotografering av en slump och utbildade sig till en fotograf med inriktningen naturfotografi. Kirsi ville specialisera sig på nordiska landskap och under utbildningens gång reste hon mycket i Norden för att fånga otroliga nordiska omgivningar för sitt slutarbete.

För det här läromaterialet har Kirsi valt fotografier från olika nordiska länder – ett foto per land, med vatten som det gemensamma temat. Med finns också en text där Kirsi berättar om sig själv som fotograf och en text om vattnet som tema i hennes fotografier. Ni kan välja antingen avancerad eller lättläst version.

I varje helhet finns det text- och ljudmaterial och olika typer av uppgifter: text- och hörförståelse, diskussionsövningar, interaktiva ordspel, frågesport, Instagram-uppgifter, informationssökning osv. En del av uppgifterna görs i par eller grupper, andra kan utföras individuellt.

Genom att öppna länkarna kan ni börja en resa runt Norden, lära er svenska och njuta av vackra fotografier!

De fina bilderna i utställningen finns även som tavlor, och ni kan beställa dem av Kirsi till ett bra pris. Se kontaktuppgifterna och mer av Kirsis fotografier på hennes hemsida: http://kirsimackenzie.wix.com/kirsi-mackenzie#!landscapes/ccqa

UPPGIFTER

1. KIRSI SOM FOTOGRAF

2. VATTEN I FOTOGRAFIER

3. GRÖNLAND

6. SVERIGE

7. FINLAND