Plugga nu

Plugga nu är Svenska nu:s egen webbplats för dig som undervisar

svenska som det andra inhemska språket eller jobbar i språkbad.

På Plugga nu hittar du gratis läroämnesöverskridande läromedel som stöder undervisningen i eller på svenska. Materialen är tillgängliga i digital form eller lätta att skriv ut och ta i bruk i klassrummet. En del av materialen passar också för självstudier. Skrolla nedåt för att bläddra igenom materialhelheter eller tryck på Läromaterial i övre balken!

 

Alla material får användas och spridas i icke-kommersiella sammanhang. Materialen får bearbetas för eget undervisningsbruk men bearbetade produkter får inte återpubliceras. 

Gymnasiet

Musik så in i Norden

Väck intresser för det nordiska genom att arbeta med språk och musik på ett roligt sätt! Materialet presenterar musik från varje nordiskt språkområde.

Gymnasiet

Boken om mina språk

Materialet Boken om mina språk introducerar eleverna till ett givande arbete med att skapa böcker över sina språkliga världar! Syftet med Boken om mina språk

Gymnasiet

Gustav Vasa 500

År 2023 har det gått 500 år sedan Gustav Vasa valdes till Sveriges kung. Bekanta dig med Gustav Vasas tid och hans arv och se intressanta föremål från hans tid.

Andra stadiets yrkesutbildning

Håll koll

Håll koll är en hörförståelseserie som fokuserar på fenomen, högtider och aktualiteter. Hör roliga historier och intressant fakta medan du tränar på din hörförståelse. Du hittar ett manus och en ordlista till varje avsnitt.

Pallo Copy 2Created with Sketch.

Nyheter