Plugga nu

Plugga nu är Svenska nu:s egen webbplats för dig som undervisar

svenska som det andra inhemska språket eller jobbar i språkbad.

På Plugga nu hittar du gratis läroämnesöverskridande läromedel som stöder undervisningen i eller på svenska. Materialen är tillgängliga i digital form eller lätta att skriv ut och ta i bruk i klassrummet. En del av materialen passar också för självstudier. Skrolla nedåt för att bläddra igenom materialhelheter eller tryck på Läromaterial i övre balken!

 

Alla material får användas och spridas i icke-kommersiella sammanhang. Materialen får bearbetas för eget undervisningsbruk men bearbetade produkter får inte återpubliceras. 

Gymnasiet

Gustav Vasa 500

År 2023 har det gått 500 år sedan Gustav Vasa valdes till Sveriges kung. Bekanta dig med Gustav Vasas tid och hans arv och se intressanta föremål från hans tid.

Andra stadiets yrkesutbildning

Håll koll

Håll koll är en hörförståelseserie som fokuserar på fenomen, högtider och aktualiteter. Hör roliga historier och intressant fakta medan du tränar på din hörförståelse. Du hittar ett manus och en ordlista till varje avsnitt.

Andra stadiets yrkesutbildning

Mitt drömyrke

Bekanta dig med personer som studerar till olika yrken! Mitt yrke är ett material som består av videor där studerande vid olika läroanstalter berättar om sina studier och sina blivande yrken.

Pallo Copy 2Created with Sketch.

Nyheter

Veckans tips v.21/2023

Njut av sommarkänslan redan nu tillsammans med din elever med hjälp av Håll kolls nyaste avsnitt!

Veckans tips v.20/2023

Vill du uppmärksamma dina elever som varit speciellt duktiga under vårterminen? Ladda ner en gratis mall för diplom!