Plugga nu

Plugga nu är Svenska nu:s egen webbplats för dig som undervisar

svenska som det andra inhemska språket eller jobbar i språkbad.

 

På Plugga nu hittar du gratis läroämnesöverskridande läromedel som stöder undervisningen i eller på svenska. Materialen är tillgängliga i digital form eller lätta att skriv ut och ta i bruk i klassrummet. En del av materialen passar också för självstudier.

 

Skrolla nedåt för att bläddra igenom materialhelheter eller tryck på Läromaterial i övre balken!

 

Alla material får användas och spridas i icke-kommersiella sammanhang. Materialen får bearbetas för eget undervisningsbruk men bearbetade produkter får inte återpubliceras. 

Gymnasiet

Därför svenska

Video om nyttan med svenskan! Krista, Sofia, Santeri, Dimitri, Jessica och Rori berättar personliga historier om hur kunskaper i svenska har öppnat överraskande möjligheter för

Lågstadiet

Ordkonst med Alfons Åberg

Gunilla Bergströms älskade barnboksfigur Alfons Åberg fyller 50 år! Fira med Svenska nu och Sydkustens ordkonstskola och jobba med ordkonstuppgifter med dina elever. Materialet som

Högstadiet

Virtuellt om Åland för skolelever

Virtuellt om Åland för skolelever uppmärksammar 100 år av ålandsk självstyre genom att erbjuda svenska och finska elever möjligheten att delta i virtuella lektioner med den åländska kändiskocken Michael “Micke” Björklund under Ålandsveckan.

Pallo Copy 2Created with Sketch.

Nyheter