Stockholmsorientering

Ska ni åka till Stockholm?

 

Svenska nu har utarbetat en orientering i Stockholm som uppmuntrar elever att bekanta sig med konsten i tunnelbanan. Stockholms tunnelbana sägs vara världens längsta konstutställning. Mer än 90 av de 100 tunnelbanestationerna i Stockholm har konst; skulpturer, mosaiker, målningar, installationer, ritningar och reliefer av drygt 150 konstnärer.

 

De skolor, som har Stockholmsorientering med i reseprogram, kan få stöd av Svenska nu i form av tunnelbanebiljetter (Obs! ett begränsat antal skolor/läsår).

 

Kontakta Oona Mertoniemi för att komma överens om biljetterna innan er resa. Efter att ni har gjort uppgifterna och lagt upp bilder på Instagram kan ni få biljetterna ersätta i efterhand mot originalkvitto.

Obs! Svenska nu ersätter endast 24timmars- och 72timmarsbiljetter. Biljetterna ersätts alltid enligt den valutakursen som gäller den dagen utbetalningen sker.

Gör så här:

 

1) Kontakta pedagogisk beredare Oona Mertoniemi för att komma överens om biljetterna (oona.mertoniemi@hanaholmen.fi / tfn 040 620 99 90).

 

2) Registrera ett eget Instagram-konto för er resa.

Ladda ner appen Instagram till mobilen. Appen är gratis.

På varje station finns det uppgifter som förutsätter fotografering eller videoinspelning. Fotografier och korta videoklipp (max 15 sekunder) kan läggas upp på ert gemensamma Instagram-konto antingen redan under resans gång eller efter resan. Skriv som bildtext stationens namn och en kort beskrivning på fotot/videon med @svenskanu #svenskanu #svenskanustockholm

 

3) Bekanta er med uppgifterna.

Eleverna kan välja mellan tre olika rutter (blå, grön, röd). Ni kan också blanda rutterna och själva välja till exempel fem stationer som ni besöker. Det kan vara en bra idé att dela in eleverna i små grupper. En del av uppgifterna görs i par eller i grupper, andra kan utföras individuellt. Det finns också tre ”bonusuppgifter” som kan utföras oavsett vilken rutt eleverna väljer. Till de flesta uppgifter finns inte färdiga rätta svar utan de förutsätter diskussion och fundering, och svaret kan vara ett foto eller ett kort videoklipp som läggs upp på Instagram. Skriv som bildtext stationens namn och en kort beskrivning på fotot/videon med @svenskanu #svenskanu #svenskanustockholm

 

4) Köp biljetterna (spara kvittot!) och stig på tunnelbanan!

 

5) Efter resan, när ni har lagt upp bilder på Instagram, kan ni fakturera Svenska nu.

 

OBS! Passa på och boka en visning i Nobel Prize Museum medan ni är i Stockholm!

Svenska nu bjuder på guidade visningar för finländska skolklasser som åker på en klassresa till Stockholm. Kontakta oona.mertoniemi@hanaholmen.fi för detaljerad information.

Pallo Copy 2Created with Sketch.
Pallo Copy 2Created with Sketch.