Svenska nu på Helsingfors Bokmässa 27-30.10.2016

Helsingfors bokmässa ordnas i år den 27-30.10.2016! Året tema är Norden och de nordiska länderna. Svenska nu med på mässan i den gemensamma nordiska montern Norden 2016 Pohjola som finns i monter 6h101.

 
Nu erbjuder Svenska nu 200 elever i huvudstadsregionen gratis inträde till Helsingfors Bokmässa torsdag och fredagen 27-28 oktober! OBS! På grund av stor efterfrågan är alla våra biljetter redan slutreserverade! Vi meddelar personligen alla de skolor som får inträdesbiljetter till mässan.
Läs mera
 
becevicFörfattaren Zulmir Bečević besöker mässan som Svenska nu och Sveriges ambassads gäst.
Zulmir besöker även gymnasier i huvudstadsregionen fredag 28.10.
Vi förväntar oss att skolorna bekantar sig med författarens verk innan besöket.
 
Zulmir Bečević är född 1982 i Bosnien-Hercegovina, men kom tio år gammal som krigsflykting till Sverige. Han är filosofie doktor i Tema Barn och arbetar som lektor och forskare vid Institutionen för socialt arbete, vid Göteborgs Universitet. Bečević debuterade som författare 2006 med ungdomsromanen Resan som började med ett slut, en bok som bygger på hans egna erfarenheter och som nominerades till priset Slangbellan för 2006 års bästa skönlitterära ungdomsboksdebut. Tre år senare nominerades hans andra roman, Svenhammeds journaler (2009) till Augustpriset och 2014 utkom ”Avblattefieringsprocessen”, en ungdomsroman som även den hyllades i pressen och av Hallandsposten utnämndes till “en av årets viktigaste böcker”. Mer info: www.becevic.se
 
Dessutom ordna vi en Författarkväll för svensklärare  om språk, identitet och författarskap med Zulmir Bečević på Luckan i Helsingfors torsdag 27.10 kl. 18. Mer info om författarkvällen och anmälningen