Svenska nu-verkosto

Svenska nu -verkosto on palkittu sillanrakentaja, jonka tavoitteena on edistää osallistavaa, kaksikielistä Suomea. Svenska nu tarjoaa oppilaille kulttuurielämyksiä ruotsin kielellä sekä Ruotsista että Suomen ruotsinkielisiltä alueilta. Haluamme motivoida ja inspiroida suomenkielisiä nuoria puhumaan ruotsia. Svenska nu toimii kaksikielisen Suomen puolesta ja pyrkii parantamaan ruotsin kielen asemaa suomenkielisissä kouluissa. Hanasaaren ruotsalais-suomalainen kulttuurikeskus koordinoi Svenska nu -verkostoa.

Svenska nu tukee ruotsinopetusta

Svenska nu tukee ruotsinopetusta suomenkielisissä kouluissa tarjoamalla kouluille maksuttomia kouluvierailuja, teatteri- ja musiikkiesityksiä, retkiä, työpajoja ja paljon muuta! Tutustu ajankohtaiseen ohjelmatarjontaamme tästä. Lue ohjelmien kuvaukset ja tilaa juuri sinun oppilaillesi sopivaa ohjelmaa varauskyselylomakkeemme kautta!

 

Kouluohjelmien lisäksi Svenska nu tuottaa myös maksuttomia opetusmateriaaleja ruotsinopetukseen. Tutustu oppimateriaaleihimme Plugga nu-oppimateriaalisivustollamme. Sivustoltamme löydät muun muassa luetun- ja kuullunymmärtämisen tehtäviä, videoita, visoja sekä kulttuuriaiheisia tehtäviä ruotsintuntien elävöittämiseen! Tuotamme materiaalia eri-ikäisille oppijoille ja kaikkia materiaalejamme saa vapaasti käyttää opetustarkoituksiin.

 

Tutustu myös ajankohtaisiin koulutuksiin ja tapahtumiin, joita järjestämme opettajille ympäri maata! Kun tilaat kerran kuussa ilmestyvän uutiskirjeemme, pysyt ajan tasalla viimeisimmistä tapahtumistamme.

Mitä Svenska nu tekee?

Tuottaa yllättäviä ohjelmia, jotka tuovat vaikutteita Ruotsista.

Tarjoaa laadukkaita työpajoja, luentoja ja esityksiä, jotka on kehitetty ruotsinopetusta varten.

Tarjoaa suomenkielisille oppilaille autenttisia ja positiivisia kohtaamisia ruotsin kielen kanssa.

Välittää ajankohtaisia vierailijoita, joilla on erilaisia kielellisiä taustoja.

Luo yhteenkuuluvuutta ja lisää työniloa ruotsinopettajien keskuudessa yhteistyössä muiden toimijoiden kanssa.

Tuottaa täydentäviä ja soveltuvia oppimateriaaleja opetukseen.

Harjoittaa vaikuttamistyötä ja osallistuu ruotsinopetusta koskevaan yhteiskunnalliseen keskusteluun.

Ota yhteyttä

  • Puhumme myös suomea, otathan yhteyttä jos tarvitset inspiraatiota ruotsinopetukseen!
  • svenskanu@hanaholmen.fi/puh. 040 400 605 565