Sverigedagar i Torneå och Kemi 16-17 maj

Den 16–17 maj 2017 firar vi Sverigedagarna i Torneå och Kemi. Sverigedagarna ordnas i samarbete med de två städerna och andra samarbetspartners och bjuder på ett brett utbud olika evenemang för att föra fram och presentera Sverige.

 

Solja Krapu

Sverigedagarna startar tisdagen den 16.5 i Torneå, där Svenska nus program bl.a. består av estradpoeten Solja Krapu, författaren Mikael Niemi och utställningen Svenska tiden i Finland på Tornedalens muséum. Kom gärna och testa dina svenska språkkunskaper genom att delta i vårt språkquiz som ordnas på biblioteket. Här är en affisch och ett detaljerat program för programmet i Torneå.

 

Rappa loss med Jesse P

På onsdagen 17.5 fortsätter turnén till Kemi där skolorna erbjuds språkberikande lektioner, författar- och poetbesök av Mikael Neimi och Solja Krapu. Rapartisten Jesse P håller workshops för både yngre och äldre och på kvällen får vi ta del av Jesse P’s konsert i Sauvotalo. Språkquizen finns också tillgänglig hela veckan på Kemi stadsbibliotek så kom gärna och ta dig en språkdusch! Bekanta dig gärna med Kemis affisch och program.

 

Mer information om Sverigeveckan hittar du på

Svenska Ambassaden

Torneå stad
Torneå stad på Facebook

Kemi stad
Kemi stad på Facebook