Svenska nu förmedlar nyheter via WhatsApp

Svenska nu har valt att pröva ett nytt redskap inom de sociala medierna för att bättre nå ut till sina intressegrupper. Svenska nu har tagit i bruk WhatsApp för att skicka ut nyhetsbrev och information. Vill du ta del av dem?
 
– Vi vill gärna bättre nå ut till svensklärare genom att erbjuda nyhetsbrev med pedagogiskt innehåll, information om aktuell lärarfortbildning samt tips på intressanta evenemang via WhatsApp. Du får nyheterna direkt till din mobil och kan själv lätt välja vilka nyheter du vill läsa mer ingående, säger Svenska nus projektchef Mikael Hiltunen.
 
Nyhetsbrevet kommer att skickas ut ca en gång i veckan, främst på tisdag morgon. Svenska nu skickar inte ut meddelanden före kl. 8 på morgonen eller efter kl. 19 på kvällen.
 
Vill du prenumerera på Svenska nus nyhetsbrev via WhatsApp? Gör så här:
 
1) Spara Svenska nus nummer (040-840 55 77) i din mobil.
2) Skicka ett meddelande till oss med Whatsapp där du skriver till exempel
“Hej! Jag vill prenumerera på era nyheter. Hälsningar, Mikael Hiltunen”.
3) Därefter kommer du att få våra nyheter i en särskild nyhetsgrupp.
 
Ifall det är något du undrar över kan du svara på chattmeddelandet, men ditt meddelande kommer inte att gå ut till alla på listan, utan det är endast administratorn som ser ditt meddelande.
 
Ingen annan prenumerant av nyhetsbrev kan se ditt telefonnummer och om du svarar till listan ser endast vi på Svenska nu ditt svar. Vi överlåter inte heller dina kontaktuppgifter till någon annan.
 
Ifall du ångrar dig och inte vill ha meddelandena efter att ha prövat på dem en tid, kan du avsluta prenumerationen genom att skicka ett meddelande till samma nummer.
 
Du får gärna också skicka oss feedback på hur nyhetsutskicken fungerar eller förslag på hurudana nyheter du skulle vilja ha mer av. Feedback och förslag kan skickas per WhatsApp-meddelande eller till svenskanu@hanaholmen.fi