Filmfika för lärare: Mat och välbefinnande 11.3.2019

Hur ska man äta för att må bättre och ha bättre ork i arbetet?  

Program:
 
kl. 16.45 Välkommen, Ilona Salonen & Liisa Suomela, Svenska nu
 
kl. 16.55-17.40 Mer energi med riktig mat, kostrådgivare Nina Westerback, Tosiruoka – Riktig mat
 
Nina berättar om hur man med hjälp av kosten kan påverka sin ork i vardagen och få bättre balans i sin kropp. Hon ger också tips om bra, enkla mellanmål och hälsosammare alternativ till socker, godis och snacks. Nina har utbildat sig till kostrådgivare i Stockholm. Du kan du läsa mer om henne här www.tosiruoka.fi där hon bloggar och delar recept.

kl.18.00 Månadens nordiska film: Gräns (Sverige 2018, 101 min).

Under filmfikat bjuder vi på hälsosamma läckerheter.
 
Filmfikat och filmvisningen är kostnadsfria men förutsätter förhandsanmälan via denna länk senast den 4 mars.
 
Evenemanget är en del av Svenska nu-nätverkets satsning i huvudstadsregionen åren 2019-2021. I satsningen ingår även annan fortbildning och mångsidigt program för elever: kulturbesök, naturskoldagar och nordisk matkultur.