Skolspåret på Göteborgs bokmässa

Kom med på fortbildningsresa till Göteborg för huvudstadsregionens svensklärare den 25-27 september 2020!
Observera att resan arrangeras ifall coronautbrottet är över och utrikesministeriets resemeddelande eller Institutet för hälsa och välfärd (THL) inte rekommenderar annat i september 2020.

Under den tre dagar långa vistelsen erbjuds deltagarna intressant program som består bland annat av inträde till Göteborgs bokmässa med Skolspårskortet! Skolspåret består av ett urval seminarier ur Bokmässans ordinarie program speciellt utvalda för de som arbetar inom skola och utbildning.

Ladda ner det preliminära programmet (PDF).

Till fortbildningsresan ingår (avgiftsfritt för deltagaren):

– flyg Helsingfors-Göteborg-Helsingfors
– flygbuss från och till Landvetter flygstation
– Västtrafikens 1 dygns kort
– logi på Clarion Hotel Post, två nätter (enkelrum) inklusive frukost lördag och söndag
– gemensam middag på fredag
– besök enligt programmet

 

Hur kommer man med?

Vi har möjlighet att erbjuda kursen till 20 svensklärare i huvudstadsregionen.

Skicka in din ansökan senast söndagen den 1o maj 2020 via denna blankett.

Om antagningsgrunder:
– Deltagaren ska arbeta som svensklärare eller språkbadslärare i någon av huvudstadsregionens kommuner ((Esbo, Grankulla, Helsingfors och Vanda)
– Platserna lottas ut bland sökande så att deltagarna representerar huvudstadsregionens alla kommuner (Esbo, Grankulla, Helsingfors och Vanda)
– De som inte deltog i fortbildningsresan till Lärkraft 2019 har företräde

De som har fått plats på fortbildningsresan meddelas senast den 13 maj. Alla sökande informeras om ansökningsprocessen snarast möjligt.
Deltagaren ska bekräfta platsen senast måndagen den 25 maj.

Ytterligare information: programkoordinator Liisa Suomela, liisa.suomela(a)hanaholmen.fi

 

Fortbildningskursen är en del av Svenska nu-nätverkets satsning i huvudstadsregionen åren 2019-2021. I satsningen ingår även annan fortbildning och mångsidigt program för elever: kulturbesök, naturskoldagar och nordisk matkultur.