Framtidens undervisning

Coronaepidemin har medfört ett digitalt skutt för undervisningen. Vad lärde vi oss och vilka verksamhetsmodeller blir bestående? Hanaholmen och Nätverket Svenska nu arrangerar ett webbinarium för att hitta svar på hur framtidens undervisning ser ut. Webbinariet arrangeras onsdagen den 10 juni kl. 13.00-14.45 i Zoom.

 

Anmäl dig via denna länk.

 

PROGRAM

 

13.00 Öppning, VD Gunvor Kronman, Hanaholmen – kulturcentrum för Sverige och Finland

 

13.10 Digital pedagogik, Verksamhetschef Ida Karlberg Gidlund, Teach for Sweden

 

13.25 Diskussion och frågor

 

13.35 Svenskundervisning på distans i Sverige och Finland
• Svensklärare Jenny Edvardsson, Wendesgymnasiet i Kristianstad
• Svensklärare Katja Kurki, Hyvinkään yhteiskoulun lukio

 

14.05 Diskussion och frågor

 

14.20 Hur upplevde föräldrarna distansundervisningen?, Verksamhetsledare Micaela Romantschuk, Förbundet Hem och Skola i Finland

 

14.35 Diskussion och frågor

 

14.45 Avslutning

 

***

Hanaholmen – kulturcentrum för Sverige och Finland inleder verksamheten efter den exceptionella våren med en serie aktualitetsseminarier som berör såväl coronakrisens hantering som strategier för att komma ut ur krisen och få samhällena igång på nytt. Det är mera angeläget en någonsin att stärka samarbetet mellan Sverige och Finland och därigenom skapa värde för två länder.