Nytt i programutbudet

Svenska nu uppdaterar kontinuerligt sitt programutbud under höstens lopp. Som nyhet erbjuder Svenska nu de finska eleverna virtuella besök till två kända svenska sevärdheter: Skansen och Kolmården. Kolmården i klassrummet: Vad äter djuren? är det nyaste programmet som riktar sig till högstadieelever och språkbadselever på lågstadiet.  Under det virtuella besöket till Kolmården får de finska eleverna träffa djurparkens pedagoger som berättar om djuren, deras vanor och hur de hittar mat i det vilda. Eleverna får ställa frågor till pedagogerna i djurparken och således både höra och använda det svenska språket.

 

För äldre elever på högstadiet och på gymnasiet erbjuder Svenska nu två nya virtuella program: Tre heta tekniktrender med Martin Appel samt föreläsningen Språk öppnar dörrar med Jasmin Lindberg.  Martin Appel presenterar åt eleverna olika tekniktrender och ger eleverna chansen att både diskutera och reflektera över teknikens möjligheter och utmaningar. Martin Appel har skrivit tre artiklar om ämnet som kan användas som material inför det virtuella besöket. Jasmin Lindberg diskuterar under sin föreläsning vilka möjligheter språkkunskaper medför sig och för fram speciellt vilka möjligheter hon har givits tack vare hennes tvåspråkighet och kunskaper i finska och svenska. Genom föreläsningen vill Jasmin Lindberg inspirera eleverna till att använda sina språkkunskaper.

 

Svenska nu fortsätter även sitt samarbete med den åländska kocken Micke Björklund. Nu har lärare igen möjlighet att boka det virtuella programmet Mickes matbingo!

 

Mer information och bokningsanvisningar för alla virtuella program: