Svenska nu deltar i firandet av Svenska dagen på Helsingforskanalen

Svenska nu deltar i firandet när Helsingfors stad uppmärksammar Svenska dagen med ett eget program på Helsingforskanalen fredagen den 6 november.

Inför Svenska dagen har Helsingfors stad och Svenska nu bett rapartisten Jesse P göra raplåtar med några skolklasser i finska och svenska skolor i Helsingfors på temat Helsingfors min hemstad. Jesse P presenterar resultatet i sändningen som börjar kl. 13.00 på Helsingforskanalen.

Programmet inleds med en hälsning från Helsingfors borgmästare Jan Vapaavuori. Därefter diskuteras svenskan i Helsingfors samt slang och ungdomsspråk med inbjudna gäster och ses ett videoreportage om de svenskspråkiga slangnamnen på olika platser i Helsingfors. Sändningen avslutas med Jesse P:s framträdande.

Som programledare fungerar Lotta Backlund.