Jasmin Lindberg

Jasmin är född i Stockholm men flyttade till Tammerfors med sin familj som 4-åring. När hon var 10 år gammal flyttade hennes familj tillbaka till Stockholm och det var då hon lärde sig svenska. Jasmin har även gjort en modellkarriär där hon representerat Finland i skönhetstävlingar. Hösten 2014 bytte hon bana och började studera till journalist. Hon har arbetat på några av Sveriges största nyhetsredaktioner så som SVT, Expressen TV, Sveriges Radio Ekot och Aftonbladet TV. Jasmin Lindberg utvecklade första versionen av sin föreläsning tillsammans med Svenska nu året 2018. Under sina föreläsningar talar hon om aktuella nyhetshändelser och snackisar på sociala medier. Hon berättar på ett personligt sätt hur språk kan öppna dörrar i livet. Sedan hösten 2020 har Jasmin också besökt skolor virtuellt med en föreläsning vars tema har varit förknippat med språkkunskapernas roll i arbetslivet.  Jasmin har också medverkat i Svenska nus elevpodcast Snabbvisit i Sverige där hon introducerat svenska sevärdheter till de finska eleverna.