Simon Zion

Simon Zion är musiker, låtskrivare och producent. Han kommer från en tvåspråkig familj i Finland, där de talat både finska och svenska. Nu är han bosatt i Stockholm, men han har även bott i USA. Simon deltog i Sveriges Idol-talangtävling år 2015. Under sina skolbesök berättar Simon om sin väg till musikbranschen och om hur han vågat kasta sig ut i branschen och tagit vara på de chanser och tillfällen som givits. Eleverna får höra om hur hans arbete kan se ut i vardagen, med till exempel spelningar, låtskriveri, samarbeten, marknadsföring och kontakter med skivbolag. Simon berättar också hur en ny låt blir till, från improvisation till färdig produkt. Simon uppmuntrar eleverna till att våga använda sina röster/instrument för att uttrycka sina åsikter och berättar för eleverna vilken nytta han haft av sina språkkunskaper.