Martin Appel

Martin Appel är frilansjournalist men arbetar även som konsumentredaktör på PC för Alla (Sveriges största it-tidning), nyhetsbyrån TT och Lärarförbundets tidning Origo. Martin är också en av författarna bakom Precis och Hallonbåt, som är Sanoma Pros läromaterial i svenska för gymnasiet respektive grundskolan. Martin har jobbat som journalist sedan 1992. I sin roll som PC för Alla-redaktör sitter Martin ibland i tv-soffan och kommenterar aktuella it-händelser. Han är också återkommande expert i radioprogrammet P4 Extra. Han har tidigare arbetat som nyhetsjournalist på Ålands Radio och Ålandstidningen. Dessutom har han skrivit guideboken 3 dagar i Helsingfors. Martin Appel har turnerat i skolor för Svenska nu sedan år 2010. Han har bland annat hållit föreläsningarna Nätet gör svenskan roligare, Robotarna tar över våra jobb samt virtuella föreläsningen Tre heta tekniktrender.