Micke Björklund

Michael ”Micke” Björklund kommer från Åland. Han är krögare på Smakbyn på Åland och brinner för bra mat som ska vara enkel att tillredas på bra råvaror. Micke är en entusiastisk kock med erfarenhet både från svenska västkusten och fasta Finland. Årets kock har han vunnit i både Finland (1997) och i Sverige (2000). År 2020 blev han också känd som vinnaren av programmet Robinson i Sverige. Micke har gjort skolbesök för Svenska nu sedan år 2007. Micke har sedan dess hållit smoothiekurser för finskspråkiga elever. Smoothiekursen börjar med att Micke berättar om olika slags sötningsmedel som man kan använda när man tillverkar smoothies. Dessutom berättar Micke lite om sin egen historia och ger roliga exempel på sitt liv när han var yngre. Micke blandar fakta med stora portioner humor när han leder sin smoothiekurs. Micke har sedan hösten 2020 dragit det virtuella programmet Mickes matbingo som kombinerar matlagningen med bingo-spelet. Micke har också medverkat i videomaterialet Veckans mattips.