Svenska nu och distansundervisning

I många regioner är lärarna och eleverna i högre stadierna tvungna att arbeta och studera på distans på grund av de nya restriktionerna. Svenska nu erbjuder flera materialhelheter som kan användas för självstudier under perioden av distansundervisningen. Här hittar du en lista över Svenska nus läromaterial som lämpar sig för distansundervisning och självstudier.  

 

Kolla också in serien Veckans tips där vi veckovis tipsar om uppgifter ur våra egna materialhelheter. Vi vill också tipsa om vårt splitternya läromaterial Hemma i Sverige som till exempel abiturienterna kan använda sig av för att förbereda sig för hörförståelsen i studentprovet.

 

Svenska nus virtuella program kan arrangeras trots distansundervisning. Läraren bjuder både eleverna och besökaren till ett virtuellt möte på vald plattform. Via plattformens inställningar kan besökarens skärms sättas som störst, i så kallat ”speaker-view”-läge, och eleverna kan följa med programmet via sina egna skärmar hemma.

 

Lärarna har också möjlighet att delta på Svenska nus webbinarier på distans. Anmälan till vårens webbinarier hittar du här.