Nya turnerande teaterföreställningar

Hösten 2021 erbjuder Svenska nu skolor runtom i Finland flera nya turnerande teaterföreställningar!

Improvisationsteater Stjärnfall

Improvisationsteater är en flexibel och intressant form av teater där innehållet kan anpassas till publikens behov och scener och sånger byggas på publikens förslag. Det är roligt och lätt att förstå!

V 40 i Borgå-Lovisa  >> Boka

V 41 i Björneborg >> Boka

Anders Slotte: Demokrati – ja, tack!

En informativ och humoristisk monolog som diskuterar folkvälde igår, idag och i morgon. Föreställningen ger gymnasister på en begriplig svenska en möjlighet att fundera över vad demokrati är. Hur hamnade vi här? Är demokrati bäst? Hur ser det ut utan demokrati?

V 41 i S:t Michel >> Boka

V 43 i  Åbo >> Boka

V 44 i Jyväskylä >> Boka

Den Kungliga Dockteatern:  Korv och Potatis

Korv och Potatis gör en tidsresa genom historien och berättar om den europeiska dockteaterns utveckling från medeltid till nutid. Under föreställningen får publiken ta del av dockteaterns historia från medeltid till nutid. Samtidigt introduceras olika dockteatertekniker såsom marionetter, handdockor och skuggteater.

V 43 i Uleåborg >> Boka

V44 i Vanda >> Boka

V50 i Tavastland och mellersta Finland >> Boka

Observera att turnéerna arrangeras ifall epidemiläget tillåter det. Vi följer aktivt med utvecklingen av situationen med coronaviruset och följer finska regeringens restriktioner och myndigheternas rekommendationer.