Fira Svenska veckan tillsammans med oss i huvudstadsregionen!

Den 30.10-6.11 firas Svenska veckan som är Svenskfinlands största kulturevenemang! I år deltar Svenska nu i evenemanget genom att erbjuda två program för skolelever i huvudstadsregionen!

 

Måndag 31.10 bjuder vi på barnfavoriterna Mimmit på svenska på Hanaholmen. Konserten lämpar sig perfekt för lågstadieelever i åk 1-4. Vi bjuder även busstransport till och från Hanaholmen. Det ordnas två stycken konserter: den första kl. 9.00-09.40 och den andra kl. 10.15-10.55.

 

Onsdag den 2.11 kl. 14.00 erbjuder vi en rolig föreläsning för gymnasieelever med radioprogramledaren Erkki Kuronen på bibliotket Ode i Helsingfors centrum. Erkki Kuronen är en sverigefinsk, morgonpigg programledare på Sveriges Radio Sisuradio. Erkki håller en interaktiv föreläsning om bland annat populärkultur, media och samtidsfenomen från Sverige, svenska varumärken och artister, fascinerande småfakta och ständigt uppdaterade detaljer från konungariket i väster.