Svensk träff i Kymmenedalen

Kouvola och Kotka är så kallade språköar, som erbjuder svenskspråkig småbarnsfostran och utbildning. Vilken betydelse har svenskan i Kymmenedalen och hur kunde samarbetet mellan olika aktörer utvecklas?

Kommunförbundets Uppdrag språköar-projekt och Hanaholmens Svenska nu-nätverk arrangerar en träff om den svenskspråkiga verksamheten i Kymmenedalen onsdagen 18.1.2023 kl. 17-20 i Kymen paviljonki i Kouvola (Helsingintie 408). Vi bjuder på sallad och kaffe med dopp.

 

Mot slutet av evenemanget arrangeras en paneldiskussion om svenskan i Kymmenedalen, nordiskt samarbete och tryggandet av regionens livskraft. Svenska nu-nätverkets projektchef Mikael Hiltunen diskuterar med riksdagsledamot Ville Kaunisto (Saml) och vice ordförande för Kouvola stadsfullmäktige Jenny Hasu (Cent).

 

Vi ber om anmälningar senast 10.1.2023 till karin.ihalainen@kuntaliitto.fi

 

Mera information:

Projektchef Mikael Hiltunen, Nätverket Svenska nu

mikael.hiltunen@hanaholmen.fi