Ålandsdagen i skolan 22.3.2023

Svenska nu deltar i evenemanget Ålandsdagen i skolan den 22 mars!
Ålandsdagen den 22 mars ger lärare och elever möjligheten att bekanta sig med Åland genom mångsidigt material och skolbesök. Den nordiska kopplingen är viktig för Åland och därför ordnas Ålandsdagen dagen innan Nordens dag.
Fira dagen med Svenska nus läromaterial Åland i sikte. I samband med Ålandsdagen ordnar vi också en turné i Jyväskylä området med den härliga åländska kocken Viktor Eriksson!
Ålandsdagen i skolan är en fortsättning på Ålandsveckan i skolor, som var en del av statsrådets kanslis firande av Ålands självstyrelses hundraårsjubileum.
Ålandsdagen är ett samarbete mellan Ålands landskapsregering, Justitieministeriet och Statsrådets kansli. Medverkande är Hanaholmens Svenska nu -nätverk, Riksarkivet, Nordisk kulturkontakt, Språkambassadörerna, Håll Skärgården Ren samt Schildts & Söderströms.