Nordens dag 23.3.2023

Svenska nu-nätverket medverkar i evenemanget Nordens dag 23.3 på Nationalmuseet i Helsingfors.  I programmet medverkar bland annat utrikesminister Pekka Haavisto, Åbos borgmästare och Svenska nu-nätverkets delegationsordförande Minna Arve samt journalist och tv-reporter Peter Nyman. Under dagen diskuteras Nordens framtid samt det kommande riksdagsvalet. Bekanta dig närmare med programmet och anmäl dig nedan.

Nordens dag evenemangets samarbetspartners är Språkambassadörerna rf, Pohjola-Norden rf, Pohjola-Nordens Ungdomsförbund, Nätverket Svenska nu, Info Norden (Nordiska ministerrådets informationstjänst), Nordplus och Utbildningsstyrelsen, Nordisk kulturkontakt, Svensklärarna i Finland rf, Sveriges ambassad i Finland, Norges ambassad i Finland, Danmarks ambassad i Finland, Islands ambassad i Finland och Hanaholmen. Evenemanget finansieras av Svenska kulturfonden, Pohjola-Norden rf, Nordiska ministerrådets informationstjänst Info Norden, Nordplus, Kommunförbundet och Energo.