Svenska nu söker programkoordinator (vikariat)

Nätverket Svenska nu motiverar och inspirerar finskspråkiga barn och ungdomar att våga använda svenska. Nätverket erbjuder levande möten med Sverige och svenskan i skolans värld och lyfter fram kulturupplevelsernas roll och betydelse för språkinlärningen och pedagogiken. Svenska nu verkar för ett tvåspråkigt Finland med starka band till Norden och engagerar sig i frågor som berör svenskundervisningen. Nätverket Svenska nu koordineras av Hanaholmen – kulturcentrum för Sverige och Finland och befattningen ingår i Hanaholmens programavdelning.

Nu söker vi en programkoordinator till vårt team (vikariat). Programkoordinatorn kommer att jobba med finskspråkiga skolor som målgrupp och se till att Svenska nus verksamhet är intressant och når ut till hela Finland tillsammans med teamkolleger. I programkoordinatorns arbete ingår även utveckling och koordinering av Svenska nu:s programverksamhet.

Vi förväntar oss

  • erfarenhet av att arbeta inom kulturfältet
  • intresse för svenskspråkig kultur, Sverige och skolvärlden
  • erfarenhet av planering, genomförande och utvärdering av evenemang och turnéer
  • förmåga att bygga och upprätthålla nätverk
  • kännedom om kommunikation, marknadsföring och sociala medier
  • beredskap att resa vid behov
  • goda skriftliga och muntliga kunskaper i finska, svenska och engelska
  • lämplig högskoleexamen
  • utåtriktad personlighet med god samarbetsförmåga

Svenska nu erbjuder intressanta och varierande arbetsuppgifter i ett dynamiskt team i en naturskön miljö på Hanaholmen strax utanför Helsingfors med möjlighet att jobba delvis på distans.

Tjänsten är ett tidsbegränsat vikariat fr.o.m. 1.9.2023 t.o.m. 30.6.2024.  Vi hoppas att du kan tillträda så fort som möjligt.

Tf. projektchef Liisa Suomela (+358 400 806 901) svarar på frågor den 11 augusti kl. 10–12 och den 16 augusti kl. 12–15, tel. +358 400 806 901.

Fritt formulerade ansökningar med CV och löneanspråk skall skickas senast 21.8.2023 per e-post till rekry@hanaholmen.fi. Märk mejlet med rubriken ”Programkoordinator Svenska nu”.

Hanaholmen, samarbets- och kulturcentrum för Sverige och Finland arbetar för att utveckla samarbetet mellan Sverige och Finland på samhällets alla områden. Hanaholmen arrangerar årligen omkring hundra olika evenemang som bidrar till samarbete mellan Sverige och Finland samt driver flera finsk-svenska projekt. Hanaholmen är också en unik och uppskattad mötesplats med egen restaurang av hög kvalitet och ett konferenshotell vid havet – allt under samma tak.

 

Vid rekryteringar strävar Hanaholmen efter en möjligast jämn könsfördelning och ökad mångfald i alla personalgrupper.