Europeiska språkdagens firande

Europeiska språkdagen firas årligen den 26 september. Dagen firas på initiativ av EU och Europarådet  för att främja språkinlärning och språkundervisning och för att uppmuntra elever att lära sig språk. Svenska nu är med och firar dagen!

Språkkafé 26.9.2023 kl. 9.30−12.30 och kl. 13.30−15.30
Helsingfors centrumbibliotek Ode, Tölöviksgatan 4

Ta chansen och kom och bekanta dig med en rad olika europeiska språk tillsammans med dina elever på språkkaféet på Ode, Helsingfors! Språkkafét går av ordnas på gatuplan i centrumbiblioteket Ode i Helsingfors, mitt emot informationsstället EU@Ode.

Under ert besök får du och dina elever bekanta er med många olika europeiska språk och länder på ett lekfullt sätt. Ni får även testa på att simultantolka i en riktig tolkkabin tillsammans med professionella tolkar!

Besöket tar drygt en timme och  riktar sig till årskurs 7–9 och gymnasiet. Anmäl er senast 19.9.2023.

Språkdagsseminarium för språklärare 27.9.2023 kl. 15.00−17.30

Hanaholmens kulturcentrum, Hanaholmsstranden 5

Varmt välkommen till Hanaholmens kulturcentrum i Esbo på ett tvåspråkigt språkdagsseminarium!

Med i programmet har vi Micke Hermansson, en mycket omtyckt föreläsare från Sverige som kommer att berätta om  grej of the day-pedagogiken. Därtill presenterar doktorand Karoliina Inha från Jyväskylä universitet gymnasisternas tankar kring språkinlärning och talar om gymnasiets språkprofil. 

Flerspråkig språkdagskonsert 27.9.2023 kl. 18.00

Hanaholmens kulturcentrum, Hanaholmsstranden 5

Kom och njut av en svängig flerspråkig konsert som EU-kommissionens representation i Finland arrangerar i samarbete med olika EU-länders ambassader och språkinstitut i Finland och Svenska nu! I konserten får du njuta av musikuppträdanden från EU:s alla hörn!

Konserten är kostnadsfri och öppen för alla, men kräver förhandsanmälan. Anmälan till seminariet och konserten sker via samma länk. Anmäl er senast 19.9.2023 via länken nedan:

Ytterligare information:


EU-kommissionens representation i Finland,
comm-rep-hel@ec.europa.eu

Liisa Suomela, liisa.suomela(a)hanaholmen.fi