Livrustkammaren: kunglig historia

Livrustkammaren: kunglig historia

När:
Våren 2024

Årskurs:
Lågstadiet, Högstadiet, Gymnasiet

Årskurs:
språkbadsklasser på lågstadiet, åk 7-9 och gymnasiet

Tid:
30 minuter

Lokal:
Teams

Gruppstorlek:
max 30 elever

Turnétider:

Tisdagar, onsdagar, torsdagar och fredagar kl. 10.00 eller kl. 11.00 (finsk tid)

Upplev historia på ett levande sätt genom att besöka Livrustkammaren digitalt!

Livrustkammaren är ett svenskt museum som ligger i det Kungliga slottet i Stockholm. Museet förvaltar en stor samling av föremål med anknytning till de svenska kungahusen genom tiderna. Nu kan du göra en djupdykning till den spännande svenska historien tillsammans med dina elever genom att boka det virtuella programmet Livrustkammaren: kunglig historia.

Tillsammans med er guide får ni titta på föremål som direkt kan knytas till kungar, drottningar och kända händelser som slaget vid Lützen, Gustav III:s maskeradbal och den stora Slottsbranden. Tillsammans utforskar ni dräkter, rustningar och vapen. Eleverna får kunskap om kungarna som regerade över Sverige och Finland och höra intressanta detaljer om livet och sederna i hovet!

Eleverna får följa med visningen med var sin egen bingobricka med kluriga frågor. Under visningen försöker eleverna hitta svaren till frågorna i bingobrickan. OBS! Det kan vara bra att informera museet om gruppens språkliga nivå när ni kommer överens om den virtuella lektionen.

Tips för lärare! För att garantera ett så lyckat virtuellt besök som möjligt, kom ihåg dessa inställnignar. När den virtuella visningen kör igång välj de tre små prickarna som syns på guidens ruta. Välj “sovita kehykseen” så att guiden och hela hens omgivning syns i rutan. Välj därefter också “lisää valokeilaan” och godkänn inställningen för alla deltagare. Nu borde guidens ruta synas som störst för alla deltagare. 

Menyn ser ut såhär:

Bilder på livrustkammarens samlingar

Kika in i museet!

Mera material om temat

Ni hittar fler videor på Hanaholmens hemsida