Minna Canth 175 läromedel

Upptäck Minna Canth och hennes banbrytande arbete genom undervisningsmaterialet som Svenska nu har producerat för att fira Minna Canth 175-jubileumsåret.

 

Läromedlet riktar sig till den finskspråkiga gymnasieundervisningen och kan även användas i undervisningen på högstadiet.

 

Materialet belyser betydelsen av Minna Canth som en aktiv tvåspråkig brobyggare mellan det finska och svenska språket och lyfter fram hennes arv. Utöver att Minna Canth är en berömd författare var hon en teaterförnyare, företagare, samhällspåverkare och främjare av jämställdhet och flickors utbildning. Materialet presenterar i bild, text och videor olika sidor av Minna Canth och drar paralleller till dagens samhälle i enlighet med Minna Canth-sällskapets kampanj ”Mitä Minna tekisi – vad skulle Minna göra?”.

 

TILL LÄROMATERIALET