Delta med dina elever i firandet av Svenska dagen på Helsingforskanalen!

Svenska nu samarbetar med Helsingfors stad i firandet av Svenska dagen 6.11. Nu söker vi ivriga högstadiegrupper i Helsingfors som vill medverka i firandet genom att delta i en virtuell låtskrivarverkstad och skapa en rap-låt tillsammans med artisten Jesse P. Elevernas låtar framförs av Jesse P på Helsingforskanalen den 6 november som en del av stadens Svenska dagen-program.

 

Den virtuella låtskrivarverkstaden inleds under lärarens ledning. Eleverna ser på en introduktionsvideo (ca 7 minuter) där Jesse P berättar hur man skriver raptexter och hur man kommer igång med sina egna raplåtar. Efter det får eleverna börja hitta på rimmande ord och skriva några versrader om temat Helsingfors – min hemstad. Läraren avgör hur mycket tid används för det förberedande arbetet.

 

Elevernas text skickas till Jesse P som besöker klassrummet via en videoplattform några dagar senare. Under det virtuella besöket (ca 25 min) bearbetar Jesse P texten tillsammans med eleverna. Ska verserna byta ordning, finns det ord som ska bytas? Jesse har också gjort en refräng till låten och presenterar den för klassen. Till slut rappar Jesse P låten – eleverna får gärna rappa med! Mera information om verkstaden hittar ni här.

 

Ifall du och dina elever är intresserade av delta får ni gärna kontakta oss på svenskanu@hanaholmen.fi.

 

Ni kan också skicka in en bokningsförfråga via vår bokningsblankett men anmäl i blanketten att ni är intresserade av Svenska dagen – jippot!