Jämlikhet i skolan!

Webbinarium för lärare
den 21 september 2021 kl. 15:00-16.30

Ekvalita erbjuder en föreläsning för pedagoger kring vad jämlikhet, respekt och sexuella trakasserier är. I föreläsningen tas upp både lagstiftning och praktiska exempel, hur heteronormen påverkar oss, vad kopplingen till våld är och hur våldet normaliseras. Föreläsningen behandlar också samtycke, behovet av att stiga ur destruktiva könsnormer och ger inspiration till att bryta könsnormer. Syftet är att ge deltagarna kunskap och verktyg att förstå kränkningar, men också hur vi kan göra annorlunda. Som stöd för innehållet används boken Att leda jämlikhet i skolan.

Ekvalita arbetar med ett normmedvetet perspektiv för mer rättvisa. Ekvalitas utbildare har lång erfarenhet av att jobba med både elever och lärare kring frågor som handlar om likabehandling och jämlikhet.

ANMÄL DIG TILL WEBBINARIET

Föreläsningar för elever
veckor 41, 42, 43

Under höstterminen kan du också beställa Ekvalitas virtuella interaktiva föreläsningar till dina lektioner. Du kan välja mellan olika upplägg som handlar bl.a. om könsnormer och studieval eller maskulinitet och känslor. Föreläsningar hålls under veckorna 41, 42 och 43 (den 11-29 oktober).

LÄS MERA OCH BOKA!