I november erbjuder vi Nyttigt och gott från Norden i huvudstadsregionen

Nu har ni möjlighet att lära er mera om nordiska råvaror genom att boka vår workshop Nyttigt och gott från Norden med UngMartha! Dessa roliga workshoppar ordnas i skolorna vecka 44 och vecka 46.

 

Workshopparna hålls av Anna-Karin Mellblom från UngMartha som är utbildad kock och kostrådgivare. Tillsammans med Anna-Karin får eleverna tala, fråga och leka gissningslekar om nordisk matkultur – allt på svenska så klart! Under lektionerna får eleverna också laga nyttiga och goda mellanmål med ingredienser från hela Norden.

Programmet är en del av Svenska nu:s satsning i huvudstadsregionen (Helsingfors, Esbo, Vanda och Grankulla) åren 2019-2021. I satsningen ingår också kulturprogram och naturskoldagar för elever samt lärarfortbildningar.

 

Observera att de fysiska skolbesöken arrangeras ifall epidemiläget tillåter det.