Tisdagsfika med Svenska nu

Kom med på en virtuell fikapaus med Svenska nu en gång i månaden!

Under den virtuella fikan presenteras en läromaterialhelhet från plugganu.fi och ett eller flera aktuella program ur programutbudet.

Du får höra vad allt det ingår i de olika materialen och hur de kan användas i undervisningen. Du har också möjlighet att diskutera och ställa frågor via chatten.

Vårens schema

Alla fikor arrangeras kl. 15.00-15.30

17.5 Tema: Naturskolmaterial

Använd skolans närmiljö i svenskundervisningen! Svenska nu och Natur och Miljö rf har tillsammans producerat flera materialpaket som kombinerar svenska och utomhuspedagogik.

12.4 Tema: Sverige

Öka dina elevers Sverigekunskaper med hjälp av Svenska nu! Under fikan presenteras såväl besök som material som handlar om Sverige och passar för olika kurser och olika teman.

15.3 Tema: Därför svenska!

Svenska nu har producerat en ny video där unga finskspråkiga personer berättar vilken nytta de har haft av att kunna svenska. Videon och stödmaterialet kan användas också för att bearbeta språkprofilen.

15.2 Tema: Alfons Åberg 50 år

Gunilla Bergstöms älskade barnboksfigur Alfons Åberg fyller 50 år! Svenska nu har i samarbete med Sydkustens ordkonstskola utarbetat ordkonstmaterial som bygger på Alfons Åberg böcker och stöder svenskundervisningen. Vi erbjuder också ordkonstverkstäder i Nyland under våren.

18.1 Tema: Åland
Åland i sikte & Virtuellt om Åland för skolelever

Den 21-25 mars firas Ålandsveckan i skolor! Läs mer. 
Få tips och idéer till hur du kan uppmärksamma firandet av 100 år av åländskt självstyre. Vi berättar också om möjligheten att beställa konkret material till din skola.

Varje fika avslutas med ett lotteri. Vinnaren får en fin svensk kaffemugg postad hem till sig!

(bild: Bonnierförlagen Lära)