Boka någon av våra tre utställningar till skolan!

Boka en utställning till skolan!
 
Utställningarna är flyttbara och kan beställas till skolor eller bibliotek där de hängs upp på väggen. Till alla utställningarna finns även ett tillhörande läromaterial. Utlåningstiden är två veckor åt gången. Svenska nu sköter om transporten.
 
Ni kan välja mellan följande utställningar:

Svenskt i Finland: Bilderna berättar – så har svenskbygden förändrats

Utställningen Svenskt i Finland presenterar i bild och text den samhälleliga utvecklingen på utvalda orter med fokus på ändringar i näringsliv, demografi, landskap och språkförhållanden. Innehållet är ämnesövergripande och anpassat till grundskolans och gymnasiets läroplan.
 
Svenska tiden i Finland
Utställningen Svenska tiden – Ruotsin aikaan berättar med bilder och korta texter om Finland under den tid som landet utgjorde den östra delen av svenska riket.
 
Nordiska landskap – en utställning av Kirsi MacKenzie
Uställningen Nordiska landskap presenterar nordisk natur. Fotografen Kirsi MacKenzie har valt sju stycken fotografier till utställningen med temat vatten. Fotografierna är tagna på hennes resor runtom  Norden. De fina bilderna i utställningen finns även som tavlor, och Kirsi säljer tavlorna. Om ni är intresserade av att köpa någon av hennes tavlor vänligen kontakta henne.
 
BOKA utställningarna här!